Родината ни е прекрасна. Пълно е с невероятни места, които си заслужава човек да посети... поне един път в живота си. За жалост в момента не може да пътуваме, когато и както пожелаем заради коронавируса и карантината. Ние ви призоваваме да си останете вкъщи!

Това обаче не ни пречи да помечтаем и "пътуваме" виртуално. Има чудни и не много известни места в България. Вижте в канала "Чудесата на планетата" във vbox7:

Музей на религиите в Стара Загора:

Единствената обществена сграда, оцеляла след опожаряването на Стара Загора през Руско-турската освободителна война е Ески джамия. Изграждането ѝ е приключило в края на 1409 г. Днес в сградата се помещава т.нар. Музей на религиите и си заслужава да бъде посетен поне един път.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Museum of Religions, Stara Zagora/ Музей на религиите Стара Загора. If you want to travel in time and history, visit this place! This beautiful museum is in my top five so far! So rich in history and colours, with an incredible destiny survived like a Fenix after decades of wars and 🔥! Read my detailed review of Stara Zagora region on www.orpheeway.com / Ако искате да попътувате във времето и историята, непременно посетете рова място! То е като Феникс излязъл от пепелта, претърпял войни и опожарения, с невероятна съдба и участ! Невероятно красиво място! Повече за моите впечатления от мястото може да прочетете на www.orpheeway.com

A post shared by Orphee Way Travel Blog (@orphee.way) on


Село Чавдар

Макар да нашумя преди няколко години в интернет, селото е все още непознато за някои хора.

Освен че не се връзва изобщо с определението за българско село, то може да предложи и една друга атракция, намираща се извън селото и която със сигурност ще ви върне години назад.
 
Археологически парк "Тополница"

Археологическият парк "Тополница" се намира в село Чавдар, в местността "Св. Петка". Паркът е открит официално през октомври 2012г.
В него може да видите жилищни сгради, които са изградени по план и реконструкция на намерените останки от раннонеолитно селище, датиращо от преди 7 хил. години. Там е намерена една от най-старите култури в Югоизточна Европа.
 
Марина река – "класна стая на открито" 

Това чудно място се намира в защитената местност Марина река, на 12 км от Царево.
Класната стая е известна и като ботаническа градина на открито. Тук може да научите повече за растителни видове, които са изгубени преди милиони години.
 
 

Марина река – „класна стая на открито“ Намира се в Защитената местност ** Марина река** - на 12 км от Царево !

Публикувахте от Violeta Davidova в Сряда, 24 октомври 2018 г.