Вярно куче плени сърцата на милиони
Вярно куче плени сърцата на милиони / ThinkStock/Getty Images
Кучето Сюнсюн завладя сърцата на китайците, след като в интернет беше разпространен видеозапис как всеки ден търпеливо чака собственика си на гарата да се прибере от работа, съобщи Би Би Си.

Жертвоготовно куче спаси ранен приятел от преминаващи влакове (ВИДЕО)
 
Видеоклипът с кучето вече е гледан 10 милиона пъти от края на април. Той е заснет в град Чунцин. Кучето не носи нашийник, нито е завързано. То лежи на земята кротко до входа на подлез всеки ден и чака около 12 часа собственика си да се върне.
"Той винаги е бил такъв", разказа собственикът на Сюнсюн и добави, че се грижи за него от осем години, но кучето е на 15 години.

Куче се хвърли пред автобус, за да спаси сляпата си стопанка (СНИМКИ)
 
Местни хора разказаха, че не се страхуват от кучето, защото е много добро. То няма нищо против да го галят, но не приема всякаква дадена му храна. Придружава собственика си, когато тръгва за работа и остава да го чака на място. Сюнсюн чака и чака, и изглежда щастлив. Според някои обаче собственикът му трябва да се грижи по-добре за него.
Подобен е случаят с японското куче Хачико, което става известно в Япония с това, че всеки ден чака собственика си на гарата. То продължава да стои пред нея девет години, след като човекът умира. За Хачико беше заснет филм с участието на Ричард Гиър.

Запознайте се с Хоши и Дзен - кучетата, които доказаха, че приятел в нужда се познава (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Във Великобритания скайтериерът Боби пази гроба на собственика си 14 години. В Единбург има негова статуя. Историята му е описана в книга и филм на "Дисни".

Още "кучешки истории":

Трогателното сбогуване на пожарникари с последното куче, спасявало хора на 11 септември (ВИДЕО/СНИМКИ)

Пухкавата Юме е най-преданата защитничка на Путин (СНИМКИ)

Куче впечатли полицаи с лоялност към стопаните, спаси малко момиче (СНИМКИ)

Куче, загубило лапа в Афганистан, получи медал за храброст (СНИМКИ)

Дружбата между питбул и патенце трогна интернет (СНИМКИ/ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА