Дружбата между питбул и патенце трогна интернет (СНИМКИ/ВИДЕО)
Дружбата между питбул и патенце трогна интернет (СНИМКИ/ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Трогателни снимки, запечатали дружбата между питбул и патенце, доказват, че подобно необичайно приятелство е напълно възможно, пише в. "Дейли експрес".

Нестандартните другарчета са питомци на Кели-Лин Рагланд, 26-годишна служителка във ветеринарна клиника в Сейнт Клауд, Флорида.

Коте се вмъква в зоопарк, за да се вижда с приятеля си рис

Рагланд е приютила патенцето, кръстено Дарил, след като го е открила да броди самичко из улиците. Първоначално младата жена се е опасявала как другият й питомец, женският питбул Рейвън, ще приеме новото другарче.

Страховете й обаче бързо изчезнали, когато още на първата среща двете животни установили дружески отношения помежду си. Оттогава Дарил и Рейвън са неразделни и правят всичко заедно. Стопанката определя необичайната им дружба като "възхитителна".

Необикновеното приятелство между едно куче и два тигъра

По думите й е истинско удоволствие да се наблюдава как Дарил и Рейвън общуват помежду си.

"Кой би помислил, че питбул и патенце могат да станат първи приятели? Каквото и да правят, Дарил и Рейвън са неразделни. Те се хранят, спят, играят, гушкат се и дори плуват заедно", разказва Кели-Лин Рагланд.

Желанието на стопанката е да покаже, че не всички питбули отговарят на лошата репутация на породата им. "Всяка порода има лоши представители. Рейвън обаче е най-обичливото и предано създание. В нея няма грам лошота.

Всичко, които тя иска, е да обича и да бъде обичана. Отношенията й с патенцето Дарил са живото доказателство за това", допълва Рагланд, цитирана от БТА.