/ iStock/Getty Images
Редица потребители на социалните медии изпаднаха в уплаха заради унищожаването на забележителност, чийто произход се свързва със зъл дух от японския фолклор.

Въпросната забележителност - камък, наречен Сешо-секи или "Камъкът-убиец" - се намира в префектура Точиги в Япония и се смята, че представлява преобразените останки на Тамамо-но-Мае - деветопашата лисица, която се маскирала като красива жена и участвала в заговор за убийството на японския император през XII век.

Камъкът, за който се смята, че убива всеки, който влезе в контакт с него, се е счупил, разделяйки се на "две приблизително равни части", както пише “Гардиън“.

Съобщава се, че изображенията на останките от камъка са накарали някои посетители на района да се отдръпнат "от ужас", а един потребител на социалните мрежи дори написа в Туитър за зрелището: "Имам чувството, че съм видял нещо, което не бива да се вижда". Макар че унищожаването на камъка накара някои да спекулират какво го е причинило и дори да разсъждават върху теорията за възкресението на Тамамо-но-Мае, местните медии отбелязват, че преди няколко години по скалата са били забелязани пукнатини и проникването на дъждовна вода може да е отслабило структурата на камъка.
 
Очаква да се срещнат представители на местното и националното правителство, за да обсъдят съдбата на забележителността, като един от служителите в областта на туризма вече е заявил, че би искал да види камъка възстановен.

БГНЕС