Туристи обикалят свещени места в Индия с влак
Туристи обикалят свещени места в Индия с влак / netinfo
В Индия бе открит уникален туристически железопътен маршрут, информира БГНЕС. Специален влак ще развежда поклонници по места, свързани с живота на Буда, предаде агенция „Новости“.

За осем дни влакът „Махапаринирвана“ ще обиколи много от свещените за будистите места в северна Индия и в Непал и ще се завърне в Делхи през Агра, където е разположен световно известният мавзолей Тадж Махал. Новият влак, в който има климатик, трябва да привлича поклонници, желаещи да пътуват в комфортна обстановка.

„По-рано тези свети места можеха да бъдат посетени само с автобус, в който няма климатици, не се предвижда храна, а по-голямата част от пътуването минава по лоши пътища“, заяви на церемонията по откриване на новия маршрут Бхупендер Агарвал, който е генерален мениджър по туризма на държавната компания „Indian Railway Catering and Tourism Corporation“.

Пътешествието ще струва между 616 и 1050 долара в зависимост от класа на вагона. В цената е включено не само пътуването с храна три пъти дневно, но и застраховка, трансфер от и до летище, билети, екскурзии и нощувания в хотели.