/ БГНЕС, архив
Том Круз планира да бъдат заснети още най-малко два-три филма от поредицата "Мисията невъзможна", но режисьорът Кристофър Маккуори не знае дали ще работи над тях, съобщи Контактмюзик.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ НА НЕОСТАРЯВАЩИЯ ТОМ КРУЗ

55-годишният актьор отново е в образа на Итън Хънт в шестия филм от поредицата, озаглавен "Мисията невъзможна: Разпад". Круз смята, че неговият персонаж има още какво да покаже пред зрителите. Актьорът обаче отказа да разкрие плановете си.
 
"Имам много идеи за следващия етап, за следващите два-три филма, но сега не съм готов да ги обсъждам", каза той. "Все пак ще видите част от тях в новия филм. Той е по-епичен в сравнение с останалите филми от поредицата", споделя актьорът.
 
Спиращи дъха каскади в първите кадри от „Мисията невъзможна: Разпад“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Независимо, че отдавна е ангажиран с въпросната поредица, Круз признава, че не е лесно да бъде заснет нов филм от нея. "Смяташ, че знаеш как се заснемат подобни екшъни, докато не започнат снимките на новия филм", довери той. "Тогава си казвам "Господи, какво правя, та това е "Мисията невъзможна", каза още Круз.
 
Кристофър Маккуори е първият режисьор, заел се със заснемането на два филма от поредицата. Той възнамерявал "Мисията невъзможна: Разпад" да е много по-различен от първия заснет от него филм от поредицата - "Мисията невъзможна: Престъпна нация", който излезе по екраните през 2014 г. "Причината да се заловя отново с филм от поредицата бе свързана с предизвикателството да направя нещо съвсем различно", поясни Маккуори пред сп. "Тотал филм". "Всеки нов филм от поредицата "Мисията невъзможна" се заснема от различен режисьор", допълни той.
 
Норвежко плато става снимачната площадка на "Мисия невъзможна 6" (СНИМКИ)

Маккуори сега ангажирал различен актьорски състав в сравнение с този на "Мисията невъзможна: Престъпна нация". "За новия филм реших да не вървя по отъпканите пътеки", отбеляза режисьорът. Той обаче не е сигурен дали ще може да направи това още веднъж, за да заснеме трети филм от същата поредица.
БТА