/ Gulliver/Getty Images
Продължението на филма по книгата на Стивън Кинг - "То: Част втора" вече втора седмица продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Независимо от шестте премиери миналия петък, филмът с остарелите герои от "Клуба на загубеняците" в град Дери, които отново трябва да се справят с мрачния клоун, е гледан от вече 45 099 зрители и има 406 797 лева приходи.

Впечатляващ дебют на хоръра „То: Част втора” (ВИДЕО)

На втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - криминалната комедия "Да свалиш Уолстрийт", създаден по статия на Джесика Преслър в сп. "Ню Йорк" отпреди четири години. Случващото се с четири стрийптизьорки, които са решили "да си вземат своето" от брокерите в Ню Йорк, е гледано от вече 6726 зрители и има 63 367 лева приходи за първите три дни у нас.

Трети по ред е "Angry Birds: Филмът 2" - анимацията, която е продължение на първата отпреди три години. Обединението на гневните птици и зелените прасета срещу ледения остров на орлите е вече месец на екраните у нас и за това време са го гледали 56 431 зрители и има 511 369 лева приходи.

На четвърто място е екшънът "Код: Ангелът", в който изобилстват пейзажи от България. Филмът с Джерард Бътлър и Морган Фрийман в главните роли, който е трета седмица по екраните у нас, е гледан вече от 23 605 зрители и има 221 446 лева приходи.

Пета позиция е за екшъна "Бързи и яростни: Хобс и Шоу", продължение на историята от осмия филм от поредицата. Разказът за събирането на двама отдавнашни врагове в името на издирването на смъртоносен вирус е от близо два месеца на екраните у нас и за това време са го гледали 169 590 зрители и има 1 856 051 лева приходи.

Гаф в „Имало едно време в Холивуд“: От коя година е часовникът на Брад Пит?

Шесто място сред най-гледаните филми у нас е за филма на Куентин Тарантино "Имало едно време... в Холивуд". Историята от края на 60-те години на миналия век с адрес "Меката на киното" и препратки към разгара на италианските "спагети-уестърни" с Брад Пит и Леонардо Ди Каприо в главните роли е вече пета седмица у нас и е гледана от 73 524 зрители и има 698 546 лева приходи.

Седмо място е за новата версия на анимацията "Цар Лъв", римейк на вече класическия филм от 1994 г. Осъвременената анимация за Симба и приятелите, които му помагат да израсте и се върне като лъв претендент за трона на Лъвската скала, е гледана от 282 906 зрители и има 2 795 121 лева приходи за вече девет седмици на екраните у нас.

„Имението Даунтън” тръгна по кината у нас. Каква е българската следа?

Втората премиера от миналия уикенд - "Имението Даунтън", е на осмо място в топ 10. Продължението на едноименния телевизионен сериал, като нова глава от живота на фамилията Кроули в началото на 20 в., в което всяка сюжетна линия приключва благополучно и оптимистично, е гледано от 1343 зрители и има 13 634 лева приходи за първите три дни у нас.

На девето място е комедията "Момчета за пример". За пет седмици историята на трима подрастващи, които хем трябва да се подготвят за най-очаквания купон - този с целувките, но и трябва да намерят нов дрон, след като са унищожили този на бащата на едното, е гледана от 22 178 зрители и има 189 122 лева приходи от билетите им.

Десета позиция е за третата премиера от миналия уикенд - "Щиглецът", по едноименният роман на Дона Тарт. Историята на младия Тио, който оцелява след бомбен атентат и спасява картина на Фабрициус, и вярва в красотата и вечността, е гледана от 956 зрители и има 8861 лева приходи от билетите им.

То смрази кръвта на фенове и критици (ВИДЕО)

Извън първите десет са останалите три премиери от миналия петък. "Далеч от брега", създаден по романа на Евгени Кузманов, за малка театрална трупа и пиесата, която поставя, е гледан от 760 зрители и има 5324 лева приходи. Документалният "Микеланджело: Безкрайност", показващ най-известните шедьоври на скулптора от края на 15 и началото на 16 в. е гледан от 397 зрители и има 2946 лева приходи. Шведската драма "Граница" по разказа "Хартиени стени" на Йон Айвиде Линдквист за двойка със свръхестествени дарби е гледана от 186 зрители и има 1652 лева от билетите им.