/ Форум Филм България
Цар Борис III е на официално посещение във Великобритания именно в годината, в която се развива действието във филма
Със стилно парти в емблематичния дух на 20-те години на миналия век беше ознаменувана българската премиера на дългоочакваното киносъбитие „Имението Даунтън”. Резиденцията на британския посланик в България беше домакин на ексклузивното събитие, което е част от отбелязването на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Обединеното кралство.

Световната премиера на филма „Имението Даунтън”
 
„Имението Даунтън” е най-успешната телевизионна продукция на Великобритания, гледана от милиони почитатели по света. Сега зрителите ще имат възможност да видят и внушителна киноекранизация, продължаваща историята на семейство Кроули. Интересен факт е, че действието във филма се развива именно в 1927 година, когато цар Борис III прави официална визита в Обединеното кралство и се среща с крал Джордж V,” сподели Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс в своята реч по време на партито, отбелязва Форум Филм България.
 
Именно кралска визита е и в основата на историята на „Имението Даунтън”. През 1927 г. аристократичното семейство Кроули определено не тъне в обичайния лукс заради Голямата депресия и края на Първата световна война. Но за посещението на техни кралски височества Джордж V и съпругата му всичко трябва да е по конец. Визитата им ще предизвика скандали, романтични трепети и интриги, които ще поставят на карта бъдещето на Даунтън.

Феноменът „Имението Даунтън“ се пренася на големия екран

Филм Имението Даунтън
Форум Филм България

А критиците вече не пестят суперлативи: „Филмът е изцяло, неизбежно и невероятно Даунтън“, казва Кевин Махер от сп. Times. Джен Чейни от New York/Vulture казва: „Сериалът не е на екран от едва три години. И точно навреме се завръща на сцената“. „Удоволствие е да се завърнеш красивия малък свят на Даунтън“, пък казва Марли Мариус от списание Vogue. А Карин Джеймс от BBC: „Филмът е възхитителна наслада“. „Прекрасен разкош“ само отбелязва Лесли Фелперин от Hollywood Reporter.

"Имението Даунтън" със специална награда БАФТА (СНИМКИ)
 
В „Имението Даунтън” се завръщат любимката на публиката Маги Смит като Вайлет Кроули, вдовицата графиня на Грантъм, Мишел Докъри като лейди Мери Кроули, Лора Кармайкъл като лейди Едит Кроули, Елизабет Макгавърн като Кора Кроули, графиня на Грантъм, Хю Боневил като Робърт Кроули, граф на Грантъм, Алън Лийч като Том Брансън, Джим Картър като иконома Карсън, Роб Джеймс-Колиър като Томас Бароу, Лесли Никол като готвачката г-жа Патмор, Филис Лоугън като г-жа Хюс и други. Към актьорския състав се присъединява Имелда Стонтън (поредицата за Хари Потър, Господарка на злото). С роли в Имението Даунтън влизат още Джералдин Джеймс, Дейвид Хейг, Саймън Джоунс, Тъпанс Мидълтън, Кейт Филипс и Стивън Кембъл Мур.
 
Имението Даунтън” отвори врати този петък на 13 септември само в кината.

Филм Имението Даунтън
Форум Филм България

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
Форум Филм България