/ Gulliver/Getty Images
Английски аристократи се завърнаха на големия екран в Лондон във връзка със световната премиера на филма "Имението Даунтън", предаде Франс прес.

Феноменът „Имението Даунтън“ се пренася на големия екран
 
Девет години след излъчването на първия епизод от едноименния сериал, чийто 6-и сезон приключи през 2015 г., филмът "Имението Даунтън" отново фокусира вниманието върху семейство Кроли. То очаква визитата на крал Джордж Пети и кралица Мери.
 
"Не обмислях възможността за филм, когато приключи сериалът. Но имаше много искания за заснемане на филм и в края на краищата той стана реалност", заяви създателят и сценарист на сериала Джулиан Фелоус, който е и сценарист на филма.

"Имението Даунтън" със специална награда БАФТА (СНИМКИ)

Филм Имението Даунтън
Gulliver/Getty Images

Редица участници в актьорския състав на сериала, включително Маги Смит в образа на вдовицата графиня, участват във филма. Към актьорския състав на филма са се присъединили Имелда Стонтън, която е в образа лейди Багшоу, и съпругът й в реалния живот Джим Картър, който изпълнява ролята на иконома Чарлз Карсън. Имелда и Джим участват заедно в сцени от филма, но икономът не сервира на лейди Багшоу. "Той беше в другия на трапезарията и не ми поднесе нищо", отбеляза шеговито актрисата.
 
Отличеният с награди "Златен глобус", "Еми" и БАФТА сериал "Имението Даунтън" е гледан от около 120 милиона зрители в над 200 страни. Той проследява историята на семейство аристократи и прислужниците им от 1912 г. до 1925 г. Едноименният филм на режисьора Майкъл Енглър, който е заснел епизоди от сериала "Сексът и градът", ще се появи по екраните във Великобритания на 25 септември.

Филм Имението Даунтън
Gulliver/Getty Images

И още:

Бившата приятелка на принц Хари преговаря за роля в хитов сериал

„Игра на тронове” с 24 номинации за наградите „Еми”

Фирма резервира замък за шведски тройки в изискана обстановка

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА