Кой е сериалът с най-много номинации за наградите Еми?
Кой е сериалът с най-много номинации за наградите Еми? / Guliver/Getty Images, архив

Фентъзи сагата "Игра на тронове" (Game of Thrones) получи най-много номинации за 68-ите награди "Еми" /23/, включително и за най-добра драма, като изпревари с малко сериала "Народът срещу О'Джей Симпсън" с 22 номинации, предаде Асошиейтед прес.

Пред "Игра на тронове" се открива възможността да спечели своята втора топ награда на Американската академия за телевизионно изкуство. Миналогодишният победител в комедийния жанр "Вице" също има шанса да повтори успеха си със 17-те си номинации тази година.

Любим на милиони сериал е големият фаворит за наградите Еми

В категорията за най-добър драматичен сериал с "Игра на тронове" ще се състезават "Господин Робот", "Обадете се на Сол", "Вътрешна сигурност", "Къща от карти", "Американците" и "Имението Даунтън".

В категорията за най-добър актьор в телевизионна драма номинации получиха Кайл Чандлър /"По кръвна линия"/, Рами Малек /"Господин Робот"/,Боб Оденкърк /"Обадете се на Сол"/Матю Рис /"Американците"/,Лив Шрайбър /"Рей Донован"/ и Кевин Спейси "Къща от карти".

Звездите от "Игра на тронове" ще получават по 500 000 долара на епизод

В категорията за най-добра актриса в телевизионна драма за наградите на Американската телевизионна академия ще спорят Клеър Дейнс /"Вътрешна сигурност"/, Вайола Дейвис /"Как да ни се размине за убийство"/ Тараджи Хенсън /"Империя"/ Татяна Маслани /"Клонинги"/, Кери Ръсел /"Американците"/ и Робин Райт "Къща от карти".

68-ата церемония по връчването на наградите "Еми" ще се състои на 18 септември в Лос Анджелис.

Източник: БТА