„Игра на тронове” с 24 номинации за наградите „Еми”
„Игра на тронове” с 24 номинации за наградите „Еми” / снимка: Guliver/Getty Images

Сериалът "Игра на тронове" получи най-много - 24 номинации за наградите "Еми" за предавания в праймтайма, с пет повече от миналата година, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Сериалът "Зловеща семейна история: Шоу за изроди" има 19 номинации. Следват телевизионните филми "Олив Китъридж" и "Беси" съответно с 13 и 12 номинации. "Къща от карти", "Момчетата от Медисън авеню" и "Трансродител" са с по 11 номинации.

Телевизионната академия взе мерки да отчете все по-голямата разнородност на талантите, като номинира чернокожите актриси Тараджи П. Хенсън и Вайола Дейвис. Това дава възможност за историческа първа награда "Еми" на афроамериканска актриса в категорията за драматичен сериал.

Game of Thrones разби още един рекорд

"Игра на тронове" има номинация за награда "Еми" за най-добър драматичен сериал, каквато още не е получавал. В тази категория са също "Момчетата от Медисън авеню", "Къща от карти", "Оранжевото е новото черно", "Имението Даунтън", "Обадете се на Сол", "Вътрешна сигурност".

В категорията за най-добър комедиен сериал са номинирани "Трансродител", "Модерно семейство" , "Вице", "Луи", "Силициевата долина", "Несломимата Кими Шмид", "Паркове и отдих".

Номинации за най-добър актьор в драматичен сериал получиха Кайл Чандлър за "По кръвна линия" ("Bloodline"), Джеф Даниълс ("Нюзрум"), Джон Хам ("Момчетата от Медисън авеню"), Боб Одънкърк за "Обадете се на Сол" ("Better Call Saul"), Кевин Спейси ("Къща от карти"), Лив Шрайбър ("Рей Донован").
За най-добра акриса в драматичен сериал са номинирани Клеър Дейнс ("Вътрешна сигурност"), Вайола Дейвис ("Как да ни се размине за убийство"), Тараджи П. Хенсън ("Империя"), Татяна Маслани ("Orphan Black"), Елизабет Мос ("Момчетата от Медисън авеню"), Робин Райт ("Къща от карти").

Наградата за най-добър актьор в комедиен сериал си оспорват Антъни Андерсън, Луи Си Кей, Дон Чийдъл, Уил Форте, Уилям Х. Мейси, Мат Лебланк, Джефри Тамбор, а за най-добра актриса в комедиен сериал - Еди Фалко, Лиса Кудроу, Джулия Луис-Драйфус, Ейми Полър, Лили Томлин, Ейми Шумър.

67-ата церемония за наградите "Еми" за праймтайм предавания е насрочена за 20 септември в Лос Анджелис. Водещ ще бъде Анди Самбърг.

Източник: БТА