Има много легенди за страшни чудовища, които бродят из нашата планета. Дали съществуват или са само в съзнанието ни – не е сигурно. Но ние малко или много вярваме в тях.

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Вижте няколко от тайнствените същества, за които очевидци твърдят, че са реални:

Гущероподобни хора

Има легенда, че някъде в недрата на Лос Анджелис се крият гущероподобни хора. Те са живеели в изгубен град, който преди 5000 години е бил унищожен от метеор.

Геофизикът и минен инженер Уорън Шуфелт бил обсебен от откриването на изгубения град. Той смятал, че в катакомбите се намират златни плочи и съкровища. Шуфелт чул за него от вожда на индианското племе хопи.

Той бил готов да разкопае центъра на града в търсене на гущероподобните хора, не не получил разрешение.

Според Шуфелт целият град имал формата на гущер.

Науката обаче отхвърля възможността за съществуването на цивилизация от гущероподобни хора.

х
netinfo

Дяволът от Ню Джърси

Най-известната легенда от Ню Джърси е свързана с дявола от Ню Джърси. Той бил забелязан за първи път в Ню Джърси през 1735 г., а после и в Лийдс.
Дяволът бил полузвяр-получовек и обитавал територия от близо 2000 квадратни мили от югоизточната част на американския чат Ню Джърси.

Според легендата в бурна нощ през 1735 година жена от Лийдс родила своето 13-то дете. То се родило нормално, но миг по-късно се превърнало в демон и излетяло през отворения прозорец, надавайки зловещ писък.

дяволът от Ню Джърси
netinfo

Мотман

Мотман или Човекът молец е мистериозно създание, което е било наблюдавано между 12 ноември 1966 и декември 1967 г. в районите на Чарлстън и Пойнт Плезънт в Западна Вирджиния.

Повечето очевидци го описват като същество с размерите на човек, което имало големи рефлектиращи червени очи и огромни криле като на молец. Други го описват като безглаво чудовище с очи на гърдите.

Съществуват множество хипотези, които се опитват да обяснят големия брой очевидци, като според някои това е масова заблуда и чисто съвпадение, а според други паранормално явление и конспиративна теория.

Според някои очевидци Мотман е бил върху моста Силвър само часове преди трагедията в Пойнт Плезънт.

На Мотман е посветена книгата на Джон Кийл „Предсказанията на Мотман“ от 1976. През 2002 излиза и филмът „Послания от мрака“ с участието на Ричард Гиър.

Мотман
netinfo


Вижте още:

Проклятието на Анабел – най-зловещата кукла в света (СНИМКИ)

Аокигахара - гората на самоубийците

Има ли духове в града на вещиците Сейлъм? (СНИМКИ)

Уловиха ужасяваща риба близо до АЕЦ "Фукушима" (СНИМКИ)

Откриха тялото на чупакабра в парагвайска река (СНИМКИ)

Хокинг: Дойде време да търсим форми на живот извън пределите на Земята
 
Вижте мистериозни същества, заснети случайно

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук