/ NOVA
Компанията "Марвел ентъртейнмънт" създава серия комикси "Преродени герои" (Heroes Reborn),която ще е алтернативна на случилото се в "Отмъстителите", съобщи в. "Холивуд рипортър".

В новата серия Тони Старк не се превръща в Железния човек, Капитан Америка загива в леда, а територията Уаканда остава неизвестна за останалия свят. Сюжетът на новите комикси ще следва събитията в "Отмъстителите", но вместо супергерои ще действа Върховен ескадрон на Америка. Само един герой от вселената на "Отмъстителите" остава и в новата серия - ловецът на вампири Блейд. Засега не е ясно дали той ще може да промени хода на събитията.

Писателят Джейсън Арън нарече серията "може би най-невероятната история, която съм писал". Той добави, че светът в нея " не прилича на никоя позната версия на вселената на "Марвел".

Комиксите ще бъдат илюстрирани от Ед Макгинес, който е партньор на Арън и в "Отмъстителите".

Продажбата на комиксите от серията "Преродени герои" ще започне през май в печатна и дигитална версия.

Вселената супергерои "Отмъстителите" е създадена от писателя Стан Ли (1922-2018) и художника Джак Кърби (1917-1994). Първият брой излиза в продажба през септември 1963 г. От 2008 г. по мотиви на комиксите са заснети 23 филма. Следващият "Черната вдовица" се очаква да излезе по екраните през май.
БТА