/ Thinkstockphotos
Белите заснежени върхове на Швейцарските Алпи са магична гледка, която привлича хиляди туристи. Затова не е чудно, че именно там е изложена най-голямата пощенска картичка на планетата, пише Би Би Си.
 
Тя е поставена върху глетчера Алеч, чийто ледове през последните години прогресивно се топят. Според експерти от университета в Цюрих огромният ледник – най-големият в Западна Европа с площ от 23 километра, може да изчезне напълно до 2100 година. Огромната картичка всъщност представлява мозайка от 125 000 рисунки с послания за климатичните промени и опазването на природата. Пощенската картичка се простира на площ от 2500 квадратни метра и е създадена от деца от сял свят.
 
 
„Ние сме бъдещето – дайте ни шанс”, пише на разположен наблизо транспарант. Погледнато от въздуха цялото послание гласи „Спрете глобалното затопляне # 1,5 градуса по Целзий” – призив на учени от цял свят да бъдат намалени вредните емисии с парникови газове, за да се намали покачването на температурата на Земята.
 
Акцията бе организирана от фондация „Уейв” – неправителствена организация, чиято основна мисия е опазването на природата.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС