Илон Мъск и Граймс
Илон Мъск и Граймс / Gulliver/Getty Images
Иновативният предприемач Илон Мъск и канадската певица Граймс смениха името на новороденото си бебе, но промяната засяга само три символа, съобщи Си Ен Ен.

На пети май милиардерът Мъск обяви в Туитър, че Граймс е родила момче. Скоро след това двойката обяви намерението си да даде на детето името X AE A-12.



Веднага се появиха спекулации, че бебето няма да може да бъде записано с необичайното име в Калифорния, където двойката живее. Имената в щата може да съдържат само 26-те букви от азбуката на английския език според щатската конституция.

Илон Мъск стана татко за седми път
 
В неделя Граймс публикува в Инстаграм нова снимка и предизвика коментари на феновете.

Един от тях съдържаше въпроси дали името на бебето е променено заради закона в Калифорния и как е новото му име. "X АЕ A-Xii" написа певицата в ответ, без да поясни причините за промяната на цифрите. В отговор на друг въпрос тя отговори: "Римски цифри. Изглежда по-добре".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elon with baby X Æ A-12, T-shirt link in bio!

A post shared by Elon Musk® (@elonrmuskk) on


Канадската поппевица Граймс, която е 32 години и чието истинско име е Клеър Бушър, обясни на феновете значението на името на бебето. ДXУ е за неизвестната променлива, а А е елфското изписване на съкращението Al, което означава изкуствен интелект (на английски artificial intelligence) и "любов" на няколко езика, включително и японски. A-12 пък е предшественик на Ес Ар - 17, което е любимият самолет на двойката. Буквата А в името символизира и "Архангел", любимата песен на певицата.
 
БТА