Сплетената коса е модерна тази пролет
Сплетената коса е модерна тази пролет / снимка: sxc.hu

Плитката е една от най-предпочитаните прически от малките момиченца, а в последно време и от големите дизайнери по модните дефилета.

Модният подиум подсказва, че тази пролет сплетената коса се завръща на мода. Напомняйки ни за детството, известни модели дефилират с различни типове прически, но с едно общо нещо по между си - плитката. От прическа, излъчваща детска радост и невинност до по-сложни кокове с усукани кичури и плитки.

Ако се върнем в историята, сплитането на косата датира още от далечното минало. Още тогава индийските племена са показали, че този вид прическа е подходяща както за мъжете, така и за жените. По онова време мъжете са били с дълга коса и често са я сплитали, за да не им пречи върху лицето, пише БГНЕС.

Освен това сплитането е изключително просто и лесно можете да го направите в домашни условия. Първо трябва да разделите косата на две симетрични части, като започнете да ги преплитате едно през друго, а за финал можете да сложите красива цветна панделка. За „по-непокорна" коса, използвайте предварително продукт за заглаждане на косъма. Така не само ще се чувствате удобно, но ще бъдете в крак с последните модни тенденции.