/ ThinkStock/Getty Images
Казват, че доверието е едно от най-важните неща във връзката между партньорите. Съдейки по резултатите от ново проучване, направено във Великобритания, броят на хората, които страдат от липсата му, се увеличава, пише в. "Дейли стар".

Любимите алибита на кръшкачите, когато изневеряват

Допитването, обхванало 2000 души, показва, че една трета от тях "надничат" в смартфоните или профилите в социалните медии на партньорите си, търсейки доказателства за изневяра.

Една пета от мъжете правят шокиращото признание, че докато партньорките им спят, използват пръстовите им отпечатъци, за да отключат телефоните им.

Какво кара различните зодии да изневеряват? (ВИДЕО)

Четиридесет на сто от участниците в допитването не крият, че шпионират половинките си поне веднъж седмично. Оказва се също, че се увеличава броят на хората, които задействат бракоразводни процедури във основа на информация, на която са попаднали в телефоните или профилите на партньорите си.

"В наши дни технологиите ни дават по-големи възможности да се правим на шпиони. Социалните медии създадоха свят, който окуражава хората да търсят уличаваща информация за романтичните си партньори", казва Мартин Граф, експерт по киберпсихология от университета на Южен Уелс.

Жените най-често изневеряват с приятели, а мъжете - с колежки

Проучването показва още, че над половината от "романтичните шпиони" са попадали на информация, която ги е накарала да вярват, че са се обзавели с рога. В резултат на това 45 процента от тях са прекратили връзката си.

Четете също:

Да кривнеш от правия път: На каква възраст хората изневеряват най-често

Кръшкачи признават кога и защо са започнали да изневеряват

Мръсните тайни, които крие всяка зодия (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА