Какъв е шансът да се харесате и да продължите връзката си след първата среща? Възможно ли е тя да прерасне в истинска връзка? Тези въпроси вълнуват всеки един от нас. Ето 6 любопитни факта за срещите и връзките:

Колкото повече време се срещате преди да се омъжите, толкова по-малък е шансът за развод

По-възрастните винаги са казвали на младите двойки да не бързат да се сгодяват веднага. Думите са потвърдени и от проучване на Андрю Франсис и Хюго Миалон. То е било проведено сред 3151 души. Изследването показало, че мъжете, които са предложили на половинката си след три или повече години, са запазили брака си по-дълго в сравнение с тези, които са си казали „да“ след една година.

Четири грешки, които правим на първа среща

Няма никаква зависимост от зодиакалните ви знаци

Агенция за запознанства направила изследване сред 500 000 свои клиенти, за да открие дали има някаква връзка между съвместимостта на зодиите и отношенията на хората. В проучването били взети и асцендентите на зодиите. Може би ще ви изненадаме, но не е открита никаква връзка. Така че следващия път, когато решите, че зодията на даден човек не подхожда на вашата, помислите пак.

любов
ThinkStock/Getty Images

YouTube не е бил сайтът, който познаваме днес

Когато пускат за пръв път сайта, основателите му не са били сигурни в коя посока да го насочат. Домейнът му  бил регистриран на Свети Валентин и бил наречен Tune In Hook Up или „Настройте се за нова връзка“. Идеята била той да бъде видео платформа, в която потребителите да си качват свои видеа, с които евентуално да си намерят половинка.

Разкриха къде най-често срещаме любовта на живота си

Хората са по-склонни да харесват някой, който е „извън категорията ни“

Данни на Тексаския университет показват, че ние сме склонни да харесваме някой, който е извън категорията ни, ако преди това сме прекарвали значително време заедно. Под „извън категорията ни“ от университета сочат половинка, която е по-красива, по-грозна или по-умна  от нас. Резултатите от проучване сред 167 двойки показали, че тези, които възприемат срещуположния човек за надут, променят мнението си и дори се влюбват, след като прекарат дълго време говорейки помежду си.

среща
ThinkStock/Getty Images

Годините ви нямат значение

Някога чудили ли сте се дали някой е подходящ за вас и то само заради разликата в годините ви? Редица изследвания са доказали, че годините наистина нямат значение. Душевната възраст е доста по-важна от самите числа.

Мъжете са първите, които казват „Обичам те“

Това е факт, съдейки по проучване на Американската психологична асоциация. То е обхванало 94 души във възраст от 18 до 69 години. Било е установено не само, че мъжете казват първи, че обичат половинката си, но и че са първите, които признават, че връзката им е приоритет.

любов
ThinkStock/Getty Images


И още:

11 приказки за дълга звездна любов (СНИМКИ)

Малките тайни за перфектна любовна среща (ВИДЕО)


Идеалният партньор живее на не повече от 65 км от вас

Червеното е идеалният цвят за първа среща

Изненадващи открития за жените, мъжете и секса на първа среща

Любов като от приказка: Най-дългите кралски бракове в историята (СНИМКИ)

Най-отблъскващите неща на първа среща

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук