Идва краят на първите любовни срещи
Идва краят на първите любовни срещи / ThinkStock/Getty Images

Каненето на първа любовна среща може да стане отживелица към 2040 година, тъй като дотогава влюбените ще предпочитат да залагат на виртуални запозннаства, пише в. "Метро".

Изданието се позовава на изследване на лондонския "Импириъл колидж", което предвижда също търсещите партньори в средата на този век широко да използват ДНА тестове, за да намерят подходящия човек.

Миризмите, които отблъскват най-много на първа среща

"Към 2040 година приблизително 70 на сто от двойките ще се свързват онлайн, като технологиите ще направят истинска революция в начина на намира на партньор и на изграждането на любовна връзка", предрича поръчалият проучването Ромен Бертран от сайта e.Harmony.co.uk.

Гафовете, които правим на първа среща

Според изследователите бъдещите партньори ще имат възможност да откриват максимален брой съответствия въз основа на детайлно проучване на характерите си и поведението на другия. Ухажването ще се провежда предимно онлайн в реално време, като двойките ще си помагат и с постиженията на изкуствения интелект. Намирането на правилния човек ще стане по-лесно от всякога.

Как са се променили правилата на играта „Първа среща"

Технологиите ще позволяват използването на всички сетива по време на онлайн контактите. Виртуалните партньори ще могат дори да държат ръцете си, намирайки се на двата края на света.

Източник: БТА