Секс забрани и закони
Секс забрани и закони / снимка: ThinkStock/Getty Images

В историята са останали редица странни, брутални и нелогични сексуални закони, които на някои места се прилагат и до днес.

Ако някога сте се чудили дали вашите сексуални желания и действия са странни, време е да разберете какво в миналото се е смятало за незаконно и какви са били наказанията.
Тибетски закон преди много години налагал на жените да проституират, за да получат сексуален опит преди брака.

Римските монахини, които се обричали на 30 години безбрачие, били погребвани живи, ако нарушат думата си.

Също така в някои култури за изневярата и изнасилването следвали строги наказания. Хуните, които извършили прелюбодеяние, били наказвани с кастрация, а древните римляни удряли с камъни тестисите на изнасилвачите. В Хонконг жените, на които им изневерят, имали право да убият мъжа си, но само с голи ръце. А мъж, на който жената му изневери, има право да я убие по всякакъв начин.

В Непал и Бангладеш е противозаконно е да се гледат филми, които показват симулирано правене на любов или които показват интимните зони на мъжа и жената. Законът не позволява и целувките във филмите.

В Индонезия тези, които се самозадоволявали, били наказвани с отсичане на главата. Още един от необичайните закони е този през 17 век в Испания, когато на жените им е било забранено да показват голи крака. Всъщност гърдите може да бъдат разголени, но краката били запазени само за техните съпрузи.

В Айдахо можете безгрижно да правите секс в кола, тъй като на полицаите им е забранено да идват и да ви тропат на прозореца. Процедурата е следната - полицаите трябва да паркират зад колата, да включат сирените три пъти като знак на предупреждение, след това да изчакат две минути, преди да се приближат до колата. В Колорадо е забранено да правите секс в езеро, река или поток. В Кентъки жена не трябва да стои по бански в близост до път, ако не е придружавана от двама полицаи.
Източник: БГНЕС