Според социологическо проучване пандемията ще окаже влияние върху начина, по който ще празнуваме коледните празници. Много от нас ще предпочетат да не се събират с близките си заради опасността от вируса. Други пък са под карантина. Така немалко хора ще посрещнат празниците сами. Просто 2020 г. далеч не е нормална година. Как да посрещнете празника, като сте сами? Даваме ви някои идеи. Вижте още в канала "Кaк дa" във vbox7

Създайте нови спомени

Това, че сте сами на празника може да го приемете с тъга, а може и да направите Коледа незабравима. Направете онова, за което все не ви стига време. Отидете например на църква! Разбира се, не забравяйте да спазите всички противоепидемиологични мерки. Може и да се поглезите - медитация, вана, домашни СПА процедури. Поглезете всички сетива, открийте и подходяща музика.
 


Пресъздайте любима рецепта

Може би не намирате смисъл да готвите празнично меню за празника, като ще сте сами, но дори това да е така, пробвайте да пресъздадете любима рецепта от детството си. 

Бъдете доброволец

Ако се чудите какво да правите по време на коледните празници, има хора, които си мечтаят да споделите времето си с тях. Дали ще е с раздаване на храна, дали ще е разходка на кучета в приюти, дали ще е временна грижа за бездомно животно... Ако това ви се струва невъзможно, има и други начини. Като например да дарите средства, с които да се закупят пакети храни за възрастни хора или други в нужда.

Намерете нов приятел

Може да звучи странно, но пробвайте! Факт е, че повечето сайтове и приложения за запознанства имат друга цел, но какво пък! Забавлявайте се! Отсреща ще срещнете други хора, които също като вас са се оказали сами на празниците.
 


Празнувайте

В крайна сметка е празник! Направете си хубава вечеря, облечете си хубави дрехи, пуснете си приятен филм или коледна телевизионна програма и празнувайте. Коледа е веднъж годишно, защо да я пропилявате?