Всички знаем колко е полезна рибата за нашия организъм, но често забравяме да я включим в менюто си. А освен изключително полезна, тя е и много вкусна и диетична.

Ако погледнем към някои от най-здравословните хранителни модели и национални кухни, каквито са средиземноморската и японската, ще видим, че там рибата и морските дарове са на най-почетните места.

Вижте кои са най-полезните риби

Пъстърва

Тази риба съдържа много голямо количество витамин В12 и е препоръчителна а похапване, защото значително може да намали риска от сърдечни заболявания.

Тихоокеанска сьомга

Тя е много вкусна риба, която обаче е доста скъпа. Все пак е добре да знаете, че съдържа голямо количество витамин D и е богата на омега 3-мастни киселини. Може да похапвате от нея колкото ви е вкусно.

5 любопитни факта за сьомгата

Скумрия

Ще кажете, че е твърде скучно, за да е истина, но си е така - добрата стара скумрия е изключително полезна и вкусна, освен това е и достъпна. Помага за подобряване работата на главния мозък.

Риба тон

Съдържа селен и спомага много успешно за укрепването на имунитета.

Кои са най-опасните риби в света?

Риба треска

В тази риба се съдържат съвсем малко калории и е много подходяща за хора, които са на някакъв хранителен режим (на 100г - 80 калории). Освен това треската е идеален помощник за проблеми с обмяната на веществата.