Разбиха четири мита за хубавия секс
Разбиха четири мита за хубавия секс / sxc.hu

Повечето двойки не осъзнават, че сексуалният им живот е в по-добра форма, отколкото си мислят, макар и от време на време да не правят секс или да имат „сухи периоди“ във връзката си. Д-р Дженифър Бренън, автор на книгата „Само за жени“ ('For Women Only), развенча няколко мита за секса по време на връзка, в които двойките не бива да вярват.

Мит № 1 За да е добър сексът, той трябва да е продължителен и бавен

Колко хора могат да си позволят лукса на дълги любовни ласки в днешното забързано ежедневие? Такива изисквания карат мнозина да приемат секса като допълнителна работа след изтощителен ден. И ако твърде много държите на тези условия за идеален секс, може да стигнете до положението, в което правите секс само на почивка или в празнични дни.

Мит № 2 И двамата трябва да сте в настроение

Всъщност е напълно нормално сексът да е отегчителен или не чак толкова желан за един от двамата партньори в 15 процента от времето. Причините може да са многобройни – стрес в работата, неподходящо време, недостатъчно или твърде много любовна игра. Но вместо да се отказвате от секса заради лошото си настроение, използвайте го, за да го оправите и да повдигнете духа си.

Мит № 3 Двойките трябва да правят секс три пъти седмично

Редовният секс подхранва връзката, но двойката не бива да попада в капана на броенето. Правете секс, когато желаете, а не по план-график. Много щастливи двойки не правят секс всеки ден, а някои не достигат и до два-три пъти в седмицата.

Мит № 4 Най-добрият секс е спонтанният

Да, спонтанният секс е прекрасен, но да разчитате само на изненадващи страстни изживявания е опасно, защото това може да доведе до много, при това дълги, „сухи периоди“. А и планираният секс не е чак толкова лош. Плюс това ви зарежда с очакване и ви дава нещо, за което да сте нетърпеливи.