Пушенето и пиянството според руснаците не са  вредни навици
Пушенето и пиянството според руснаците не са вредни навици / netinfo

Пушенето и пиянството вече не са главните вредни навици. За такива гражданите на Русия смятат на първо място навика хората да си гризат ноктите и да плюят на пода, съобщи Newsru, цитирана от БГНЕС.

В черния списък се оказват и лакомията, страстта към псувните и дългите разговори по телефона. Психолозите отбелязват, че необичайните навици на руснаците с всяка изминала година стават все повече. Вината за това е постоянният стрес, в който живеят руснаците, пише вестник “Новие известия”. Според миналогодишната анкета на компания Profi Online Research руснаците отнасяха към тях рушенето, наркоманията, злоупотребата с алкохол, игроманията и нецензурните ругатни. В края на списъка бяха невъздържаността в яденето и покупките.

Последното изследване на ВЦИОМ показва, че мнозинството от руснаците посочват като вредни навици гризането на ноктите (79% ат анкетираните), плюенето на пода (78%), бъркането в носа (75%) и нецензурните ругатни (73%), дъвченето на моливи и химикалки (69%). Според 70 % от руснаците пушенето е вреден навик, а само 35 % определят като такъв страстта към пиенето.