Приятелката на принц Хари сред най-влиятелните блондинки
Приятелката на принц Хари сред най-влиятелните блондинки / netinfo

Сиена Милър и приятелката на принц Хари Челси Дейви са класирани сред най-влиятелните блондинки на Великобритания, съобщава ITV.

Приятелката на Хари е поставена на второ място след Елизабет Мърдок в проучването на списание “Tatler”, докато Милър е седма в класацията. В списъка са и Камила Паркър Боулс и Ирина Абрамович, съпругата на Роман Абрамович.

Според списанието 20-годишната Челси Дейви е “новото лице на кралското семейство”. Що се отнася до лидерката на британските блондинки, Елизабет Мърдок, дъщерята на медийния магнат Рупърт Мърдок, “Tatler” смята, че тя е “идеалната русокоса жена за заседателната зала”.

Челната тройка се оформа от Кристина – съпругата на модния лидер Филип Грийн. Кристина е смятана и за най-богатата британска блондинка, тъй като получи 1.2 милиарда лири от империята на Грийн „Аркадия”.

Авторите на класацията смятат, че дукесата на Корнуол, Камила Паркър Боулс, е живото доказателство, че блондинките в крайна сметка винаги получават това, което искат, тъй като тя успя да се омъжи за принц Чарлз. “Камила винаги е била хубава русокоска – повече жълт Лабрадор, отколкото афганска хрътка”, пише на страниците си “Tatler”.

Интересно е, че на осмо място списанието поставя мъж – Ник Роудс от известната банда „Дюран Дюран”. Той е “готин, енигматичен и в центъра на поп-водовъртежа, както и един от най-канените гости в Лондон”, обосновават се авторите.

Първата десетка се завършва от Ирина Абрамович, а по-надолу в класацията са имената на Улрика Джонсън, Парис Хилтън и Пийчис Гелдоф, които според “Tatler” създават лоша репутация на блондинките.