Антъни Албанезе
Антъни Албанезе / БГНЕС
Австралийският премиер Антъни Албанезе разкри в романтичен туит годежа си с приятелката си Джоди Хейдън, „тя каза „да“, написа 60-годишният Албанезе в мрежата X заедно с емотикони с любовно сърце. Под съобщението той публикува селфи, направено според съобщенията на „Свети Валентин“, на което двойката се усмихва пред обектива. Хейдън е облечена в изумрудено зелено и държи ръката си на гърдите му, а на пръста й се вижда годежен пръстен. Сияещият премиер бе облечен в светлосиня риза с яка.

Албанезе се срещна с Хейдън на бизнес вечеря в Мелбърн през 2020 г. Той е първият австралийски премиер, който се сгодява, докато заема премиерския поста, съобщи телевезияна ABC. „Любовта е красиво нещо. Толкова се радвам за вас двамата!“, реагира външната министърка Пени Уонг. Бързо заваляха поздравления от други, включително австралийски политици.

Няколко онлайн критици предполагат, че Албанезе се опитва да отвлече вниманието от належащи проблеми, включително войната в Газа.



Албанезе, по прякор Албо, се присъединява към лявоцентристката Лейбъристка партия, докато е в гимназията, а по-късно се ангажира със студентската политика в университета в Сидни. Той положи клетва като министър-председател през май 2022 г. Австралийският лидер беше избран в парламента през 1996 г. и в първата си реч благодари на майка си Мариан Елъри, че го е отгледала при трудни обстоятелства. Двамата са живеели в обществени жилища в Сидни по време на детството на Албанезе и самотната му майка често се е борила да свързва двата края.
 
БГНЕС