/ БГНЕС, архив
"Междузвездни войни: Последните джедаи" получи най-много номинации - 9, за наградите на сп. "Емпайър", включително за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър актьор и най-добра актриса, съобщи Контактмюзик.
 
Райън Джонсън, заснел осмия филм от научнофантастичната сага, ще участва в надпревара за приза за най-добър режисьор заедно с Едгар Райт, Джордан Пийл, Тайка Уайтити и Пати Дженкинс. Тази година за пръв път жена - Дженкинс е номинирана за отличието за най-добър режисьор.
 
"Междузвездни войни: Последните джедаи" събра 45 млн. долара само за нощ

Джон Бойега, снимал се в "Междузвездни войни: Последните джедаи", е номиниран за наградата за най-добър актьор заедно с Хю Джакман, Арми Хамър, Анди Съркис и Гари Олдман.
 
В категорията най-добра актриса звездата от филма "Жената чудо" Гал Гадот ще се съревновава със снималата се в "Междузвездни войни: Последните джедаи" Дейзи Ридли, както и с Франсис Макдорманд, Тифани Хадиш и Ема Уотсън.
 

Критиците се произнесоха за „Междузвездни войни: Последните джедаи“

С 8 номинации е "Тор: Рагнарок", включително за най-добър филм и най-добър режисьор.
 
Джош О'Конър и Тимъти Шаламе са номинирани в категорията най-добър дебютант съответно за "Божия земя" и "Призови ме с твоето име". Психологическият трилър "Бягай!" е с 5 номинации, включително за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър дебютант - Даниел Калуя.
 
„Тор: Рагнарок“ наруши популярна тенденция в киното

Флорънс Пю, Теса Томпсън, Дафни Кийн, Кели Мари Тран и и Емили Бийчъм пък са номинирани за приза за най-добра дебютантка.
 
В телевизионните категории "Големите малки лъжи" с участието на Никол Кидман и Рийз Уидърспун получи най-много номинации - 4.
 
Носителите на награди ще бъдат оповестени на 18 март.
БТА