Големите малки лъжи спечели четири награди Изборът на критиците
Големите малки лъжи спечели четири награди Изборът на критиците / Guliver/Getty Images
Сериалът "Големите малки лъжи" и филмът "Формата на водата" спечелиха по четири награди "Изборът на критиците" на церемония в Санта Моника, Калифорния, съобщи Асошиейтед прес.

СНИМКИ: Спиращи дъха рокли и холивудски красавици в Санта Моника

"Големите малки лъжи" спечели наградата за най-добър лимитиран сериал, звездата му Никол Кидман - за най-добра актриса в телевизионен филм или сериал, а Александър Скарсгард и Лора Дърн за актьор и актриса в поддържаща роля в телевизионен филм или сериал.

Кидман благодари на колегите си от развлекателната индустрия "които създават наистина фантастични филми и телевизия и ни дават възможност да правим това, което обичаме".

Тези три актриси омагьосваха със стил и чар на церемонията „Изборът на критиците“ (СНИМКИ)

"Формата на водата"
спечели наградата за най-добър филм и най-добър режисьор за Гийермо дел Торо. Филмът получи признание също за оригинална музика и дизайн продукция.

Формата на живота
Guliver/Getty Images

Наградата за най-добър актьорски състав във филмовите категории спечели "Три билборда извън града", а Франсис Макдорманд и Сам Рокуел получиха съответно отличията за най-добра актриса и актьор в поддържаща роля.

Как реагира Анджелина, когато Дженифър Анистън излезе на сцената на Златен глобус? (СНИМКИ)

Гари Олдман спечели наградата за най-добър актьор за ролята на Уинстън Чърчил в "Най-мрачният час".

Най-зле облечените звезди на наградите Златен глобус (СНИМКИ)

Марго Роби спечели наградата за най-добра актриса в комедия за "Аз, Тоня".

Марго Роби
Марго Роби Guliver/Getty Images

Джеймс Франко беше избран за най-добър актьор в комедия за "Катастрофалният артист". Той не присъства на церемонията заради обвиненията в сексуален тормоз.

Наградата за най-добър актьорски състав във филмовите категории спечели "Три билборда извън града", а Франсис Макдорманд и Сам Рокуел получиха съответно отличията за най-добра актриса и актьор в поддържаща роля.

"Тайната на Коко" получи наградата за анимационен филм, а "Болест от любов" - за комедия. "Бягай!" беше отличен в категорията за научна фантастика или хорър, а "Жената чудо" - като най-добър екшън. Звездата на блокбъстера Гал Гадот взе специална награда за оспорване на половите стереотипи.

Гал Гадот
Гал Гадот Gettyimages

Крис Хемсуърт, който представяше категорията за най-добра актриса, каза, че жените са имали звездна година в Холивуд.

"Трите най-големи филма в Северна Америка бяха "Междузвездни войни: Последните джедаи", "Красавицата и Звяра" и "Жената чудо", в които жена е в главната роля, подчерта Хемсуърт. -"Най-голямата комедия беше "Girl's Trip", а най-големият независим филм беше заснет от Грета Гъруиг".

"Без милост" на Фатих Акин се наложи в категорията за чуждоезичен филм. Наградата прие звездата на филма Даян Крюгер. В неделя "Без милост" спечели също награда "Златен глобус" в същата категория. Филмът е и германското предложение за награда "Оскар".

"Историята на прислужницата" спечели три награди в телевизионните категории - за най-добър драматичен сериал, най-добра актриса (Елизабет Мос) и актриса в поддържаща роля (Ан Доун).

Наградата за комедиен сериал спечели "Удивителната г-жа Мейзъл".

Тед Дансън получи наградата за най-добър актьор в комедиен сериал ("Добро място"), а Рейчъл Броснахан за най-добра актриса в комедиен сериал ("Удивителната г-жа Мейзъл"). Приемайки наградата си, тя отбеляза, че макар и тази вечер жените да не са в черно като на церемонията за наградите "Златен глобус", борбата срещу сексуалния тормоз и посегателства продължава.

"Магьосникът на лъжите" спечели наградата за телевизионен филм. Юън Магрегър беше отличен като най-добър актьор в телевизионен филм или лимитиран сериал за "Фарго".

Гийермо дел Торо, който закри шоуто, извика, че винаги е вярвал в равенството на жените.

"Нека да Ви кажа нещо. Ако не знаете това, не знаете какво пропускате" - заяви режисьорът на "Формата на водата".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
БТА