Пиано-рецитал на Людмил Ангелов в седмицата на българската култура в Мадрид
Пиано-рецитал на Людмил Ангелов в седмицата на българската култура в Мадрид / netinfo
Под надслов “Весела Коледа, Мадрид!” от 16 до 22 декември в испанската столица бяха проведени културни дни на България. В рамките на инициативата, организирана от Испанско-българския център под егидата на регионалното правителство на Мадрид, се състояха редица събития, които приобщиха жителите на космополитния град към родните ни традиции.

Културната седмица започна с коледен празник за най-малките с куклен театър, фокуси и подаръци. Българчетата в Мадрид имаха възможност да чуят откъс от родното издание на “Хари Потър и Даровете на Смъртта”.

Кулминацията в програмата на културните дни бе на 21 декември с маестро Людмил Ангелов, който зарадва любителите на класическото музикално изкуство с коледен пиано-рецитал. Именитият български виртуоз, който от дълги години живее и работи в Толедо, омагьоса публиката с изпълнението на произведения на Шопен, Владигеров, Пиацола, Чайковски и Шулц-Евлер.

Концертна зала на културния център Ateneo de Madrid се напълни с почитатели на българския музикант. Сред присъстващите имаше представители на българското посолство, академичната общност, културните среди, неправителствените организации и частния сектор. Сред аплодиралите горещо пианиста бе посланик Иван Христов и неговата съпруга Еми Барух. В знак на признателност и преклонение пред таланта на изпълнителя, двойката връчи на Ангелов кошница с цветя.