Арло Паркс
Арло Паркс / Gulliver/Getty Images
Младата певица от Лондон Арло Паркс е тазгодишната носителка на престижната британска музикална награда "Мъркюри", съобщават световните агенции.

Отличието се присъжда на 21-годишната певица, авторка на песни и поетеса за дебютния й албум "Collapsed In Sunbeams".

"Избрахме изпълнителка с уникален глас, която използва забележително красиви текстове, за да извика сложните теми за психичното здраве и сексуалната идентичност, и която е напълно в унисон със своето поколение", каза радиоводещата Ани Макманъс", обявявайки името на победителката.

Дебютният албум "Collapsed In Sunbeams" на Арло Паркс излезе на музикалния пазар през януари тази година и достигна третото място в британските чартове.
След като беше обявена за носителка на наградата "Мъркюри", Арло Паркс сподели, че е положила много труд и е направила жертви, за да стигне до тук.

Паркс надделя на други 11 претенденти за приза, сред които рокаджиите от "Улф Алис", композиторката Хана Пийл, джаз музикантката Нубия Гарсия, рапърите Гетс и Бъруин.

Наградата "Мъркюри" е учредена през 1992 г. и се присъжда за най-успешен албум на британски или ирландски изпълнител. Паричният й еквивалент е 25 000 британски лири. Миналата година с приза беше отличен певецът Майкъл Киванука за третия си албум "Kiwanuka".
БТА