Специалистите установили, че съвместният живот на двама души по някакъв начин синхронизира тяхната мозъчна активност
Специалистите установили, че съвместният живот на двама души по някакъв начин синхронизира тяхната мозъчна активност / ThinkStock/Getty Images
Невролози и невробиолози от Северозападния университет в САЩ установиха, че парите и социалният статут не са толкова важни за щастието, колкото стабилността, съобщава сайтът Лайф.

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Учените провели мащабно проучване, свързано с вземането на решения и особеностите на работата на мозъка. По време на поведенческите експерименти било изяснено, че най-голямо количество енергия и тежки емоционални преживявания се отключват при взимането на решения, свързани с личния живот.

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Специалистите установили също, че съвместният живот на двама души по някакъв начин синхронизира тяхната мозъчна активност. Социолозите и психолозите наричат този процес адаптация към партньора.
При взимането на решения, отнасящи се до странични хора, съществуват куп фактори, които им влияят. От поведението на човека до обстановката, в която става срещата, осветлението, ароматите и т.н.

Безплатните неща, които ни правят най-щастливи

Учените отбелязват, че стабилността в избора може да избави човека от безброй стресови ситуации. Един ресторант, един близък човек, един кръг от истински приятели влияят силно и благоприятно на емоционалното ни състояние.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА