Оргазъм: 1.7 секунди за жените и 12.4 секунди за мъжете
Оргазъм: 1.7 секунди за жените и 12.4 секунди за мъжете / www.sxc.hu

Германският сексолог Ролф Деген тотално обърна представите за оргазма при жените и мъжете. Ученият е изследвал няколко години продължителността на оргазма и е категоричен, че женският оргазъм продължава само 1.7 секунди, а при мъжете той е цели 12.4 секунди.

На базата на средната продължителност на живота Деген е стигнал до заключението, че жените имат един час и 24 секунди оргазъм в живота си, а мъжете изпитват това удоволствие девет часа и 18 секунди.

Холандските учени от Университета "Гронинген" своя страна твърдят, че жените, които имат топли крака стигат по-често и по-лесно до оргазъм. Шансовете за оргазъм при тях са с 30% по-големи в сравнение с останалите.

Канадски учени пък стигнаха до заключението, че жените с по-ниско образование изпитват повече оргазъм в сравнение с по-образованите. Според тях 55 на сто от жените с диплом почти никога не са изпитвали това удоволствие. Според тяхното изследване само 17 на сто от жените може да изпитат повече пъти оргазъм, който продължава между 20 и 30 секунди, допълва БГНЕС.