Никълъс Кейдж
 Никълъс Кейдж / Gulliver/Getty Images
Никълъс Кейдж си обръсна главата и пусна брада за снимките на „Butcher's Crossing“, уестърн, режисиран от Гейб Полски.

Филмът е базиран на едноименния роман от 1960 г. на писателя Джон Едуард Уилямс и проследява група ловци на бизони в Дивия запад. Той разглежда проблемите на човешката природа и мъжественост и борбата на човека срещу природата.

Сценарият за филма е написан от Полски и Лиъм Сатре-Мелой, а освен Кейдж във филма участват още Фред Хечинджър, Джеръми Боб, Ксандър Бъркли, Рейчъл Келър и Пол Раци.
 
Кейдж разкри, че Майкъл Джордан и Марлон Брандо от „Апокалипсис сега“ са били вдъхновението за героя му Милър.

„Гейб Полски искаше да си обръсна главата, за да изглеждам като Майкъл Джордан. Майкъл Джордан винаги е имал нужда да печели. Милър не е ли такъв? Тази нужда да отбелязваме кошове, да печелим. Това ме накара да се замисля", каза Кейдж.. „Този вид с бръсната глава ми напомни малко на Курц от романа на Джоузеф Конрад и „Апокалипсис сега“ на Копола. В известен смисъл може да са и двете. Може да са Майкъл Джордан и Марлон Брандо в „Апокалипсис сега“.
 
Премиерата на „Butcher's Crossing“ се състоя на международния филмов фестивал в Торонто миналата година, където порази критиците. Филмът ще бъде достъпен в кината от 20 октомври.
БГНЕС