Лятото е в разгара си и всеки иска да се пренесе на някое хубаво място, където да прекара почивните си дни. Това е сезонът на снимките и креативните начини, по които можем да запаметим летните преживявания. В желанието да бъдем в крак с тенденциите, много от нас обаче посещават едни и същи места и то точно с една определена цел – перфектен кадър., пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7. А ето и местата, от които можем да видим най-често снимки във Facebook и Instagram: 

Крилата на плажните барове

От няколко години снимки с жени (а понякога и мъже) по бански на фона на стена с крила заливат социалните мрежи през лятото. В началото тези крила бяха част от атмосферата на един бар на плажа, но впоследствие станаха толкова популярни, че вече можем да ги видим като част от всяко второ заведение на плажа. Именно тази широка разпространеност премахна чара на подобни снимки и те вече са скучна част от нюзфийда.
 

Люлката на Любовта

Зад това романтично название стои една люлка, на която няма как да не сте попадали в Instagram. Мястото се намира над Велико Търново, в местността „Гарга баир“. Люлката е завързана за дърво, от което се открива панорамна гледка към Търново. Името ѝ идва от това, че много влюбени двойки търсят уединение, качвайки се там. Това обаче става все по-трудно, имайки предвид колко желана стана дестинацията в последно време. В Instagram могат да бъдат открити хиляди снимки, когато се отвори местоположението на люлката.
 

Графитите в „Капана“ 

Пловдив е един от най-хубавите български градове и заради това не е учудващо, че е предпочитана дестинация за пътувания и разходки. „Капана“ пък е най-известният квартал в Пловдив. Той е арт място, което е създадено като занаятчийско средище, а днес се превръща в място за творци от всякакви сфери, пълно китни заведения и културни събития. Именно графитите са част от културата, която прави този квартал желана дестинация за снимки. Те мога да бъдат открити на всяка от малките улички на „Капана“. Някои от тях заемат цялата фасада на сградите и са подходящ фон за арт снимки.
 

Пещерата „Проходна“

Това е една от най-известните пещери в България. Намира се на малко повече от 100км от София  (област Ловеч) и е изключително леснодостъпна. Има естествените отвори в тавана – “окна”. Те много приличат на очи заради близкото си разположение и форма. Заради това са получили и името си – "Очите на Бог". Именно това разположение позволява и направата на много интересни снимки. Интересен факт е, че от пещерата са възможни и скокове с бънджи.
 

Полета с лавандула или слънчогледи

Е, нека си признаем, че снимките от лавандулови полета са едни от най-желаните в началото на лятото. Ако преди години по-модерни бяха слънчогледите, то в последно време лавандулата е абсолютен фаворит. В нашите ширини тези растения са отглеждани от доста хора, което прави намирането на подходящо място за снимка лесна задача.