Най-желаният коледен подарък в Италия – пластична операция
Най-желаният коледен подарък в Италия – пластична операция / netinfo
Диамантите и часовниците вече не са в челото на списъка от предпочитани коледни подаръци от италианците. Най-желаните дарове от тях за предстоящите празници са пластични операции и интервенции за разкрасяване, съобщи вестник „Стампа“.

Козметични операции за разхубавяване на носа, лифтингът, увеличаването на бюста и липосукцията са сред желанията на италианките, отправени към дядо Коледа. Днес италианците харчат много по-малко за кожени палта, които определено вече са демоде в списъка от подaръци и дават все повече пари за „дълготрайни“ дарове като козметични операции, пише ProntoSofia.

Сред авторите на подобен вид подаръци фигурират най-вече мъжете на 35-50 годишна възраст. Особено търсени са интервенциите от типа „липоскулптура“, или извайване на тялото, изсмуквайки излишните тлъстини от него, смята пластичният хирург от Милано Паоло Сантанке. Другият бум сред коледните подаръци се бележи от страна на интервенциите с ботулин. Повдигането на клепачите, изглаждайки бръчките с ботулин, е последната тенденция на Апенините. Подобна интервенция в Италия струва около 500 евро.