Най-възрастният барман на Ню Йорк стана на 90 години
Най-възрастният барман на Ню Йорк стана на 90 години / netinfo

Мъжът, който е смесвал мартинита за Мерилин Монро и е сипвал скоч на Джон Ленън, беше признат за най-възрастния барман на Ню Йорк. Тази седмица роденият в Хонконг Хой Уон стана на 90, но обеща да продължи да работи.

Барманът е служил в американската армия през Втората световна война и е известен просто като Мистър Хой, който сервира мартинита и коктейли “Манхатън” в Блу Бар на историческия хотел “Алонкуин” от 27 години. Хотелът от своя страна е известен като любимото място за обяд на литературния кръг The Round Table през 20-те години, чиито членове са и основатели на списание “Нюйоркър”.

Вчера, по случай годишнината на Хой в хотела имаше празненство, на което барманът подчерта, че никога не е мислел за пенсиониране и не се чувства толкова стар, колкото е в действителност. В дългата си кариера, която започва през 1948 г., Хой работи в различни хотели и ресторанти, включително и във “Freeman Chum”, където често сервирал напитки на Мерилин Монро. По-късно той се мести в “Алонкуин”, където бившият Бийтълс Джон Ленън обичал да си поръчва скоч. /БГНЕС/