Има филми и сериали, които запечатват в себе си емблематични места. Някои от тях са напълно тривиални на пръв поглед – кварталното кафене, апартаментът на съседите, магазинът отсреща, но заживяват собствен живот и се превръщат в мечтана дестинация за феновете. Е, някои от тях са напълно постижима цел, защото съществуват и в реалния живот, пише каналът на Цветелинка Цветанова  във vbox7. Ето едни от най-известните места от филми и сериали, които наистина можете да посетите:

Хотелът от „Хубава жена“

„Хубава жена“ е един от най-емблематичните филми на 90-те години на миналия век. В главните роли са Ричард Гиър и Джулия Робъртс. Любовта между двамата герои пламва в хотела Beverly Wilshire Hotel, като голяма част от действието във филма се развива именно в него. Днес, над 30 години след излизането на филма, хотелът все още е предпочитана дестинация от феновете за снимки пред сградата. Най-запалените почитатели дори предпочитат да отседнат в самия хотел, макар и да не е никак евтино.
 

Glenfinnan Viaduct от  „Хари Потър и Стаята на тайните“ 

Голяма част от снимките на поредицата за Хари Потър са в Англия и Шотландия. Glenfinnan Viaduct е всъщност мостът, по който влакът Jacobite Steam минава два пъти дневно и се намира в шотландските планини. Даваме ви десет точки за Грифиндор, ако сте сред късметлиите, които са виждали на живо това емблематично място!
 

Кафенето Central Perk от „Приятели“ 

Това определено е мечтата на милиони фенове на сериала по цял свят. Сега е възможно да се включите в обиколка на Warner Bros Studio, където е сниман сериалът и да видите декорите на легендарното кафене. Студиото се намира в Калифорния, на 20 минути с кола от Лос Анджелис. Обиколката струва 69 долара и включва още интересни сетове на сериали като "Big Bang Theory" или оригиналния батмобил от "Батман".
 

Апартамента на Кари от „Сексът и градът“

Една страхотна новина от последните дни за феновете на „Сексът и градът“. Airbnb и Warner Bros направиха мечтата на стотици фенове напълно реална. Те пресъздадоха апартамента на Кари Брадшоу на нова локация в Ню Йорк, в който можете да отседнете срещу 23 долара на вечер. E, офертата важи само за две вечери през ноември, в чест на излизането на продължението на сериала, но милиони фенове по целия свят се надяват апартаментът все пак да може да се посещава и в бъдеще.
 

Philadelphia Museum of Art от „Роки“

„Роки“ е велика поредица във филмовото изкуство. Първият филм е създаден през 1976г. по сценарий на Силвестър Сталоун, който изиграва и главната роля на боксьора Роки Марчиано Балбоа. Именно на стълбите пред Philadelphia Museum of Art е заснета емблематичната сцена с музиката към нея "Gonna Fly Now" на Bill Conti. Нима не би било хубаво да пресъздадете кадър от толкова велик филм, посещавайки Philadelphia Museum of Art?