/ iStock/Getty Images
Забравете дезодорантите и скъпите парфюми - мъжете несъзнателно намират естествената миризма на женските подмишници за възбуждаща, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от британско изследване.

Секс по време на пандемия - само с маски и без целувки

За целите му специалисти от университета на Кент са привлекли 24 студенти от мъжки пол. Участниците е трябвало да оценят миризмата на памучни тампони, поставени предварително под мишниците на жени, които не са използвали дезодорант.

Изследователите са установили, че мъжете са в състояние да различават дори незначителни промени в натуралния аромат. Оказало се също, че естествената миризма на нежния пол не ги отблъсква.

Стоп! Дотук! Време е за секс!

А ако момичето е било възбудено, излъчваното от нея ухание е привличало потенциални ухажори. Участвалите в експеримента жени първо са прочели текст, посветен на плетене, и са гледали видеоклип на тема изграждане на мостове.

Събраната по време на тези им занимания пот не се е сторила привлекателна на мъжете. На следващия етап обаче доброволките са чели еротични откъси от книгата "Петдесет нюанса сиво" или са гледали пикантни сцени от филма. В този случай излъчваният от жените аромат се е оказал далече по-възбуждащ за мъжете.
БТА