/ Gulliver/Getty Images
Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл харчи значително по-малки суми за дрехи, от както не е част от кралския двор, показват изчисления на Daily Mail. 

Като „кралска съпруга“ Меган редовно блестеше в дизайнерски тоалети от Dior, Givenchy, Prada и Chanel, както и с много скъпи аксесоари. Но след като напусна крилото на британската монархия през март 2020 г. и се премести в Калифорния, тя драстично промени подхода си към гардероба. Меган намали бюджета си за нови неща. Femail е изчислил, че общата стойност на облеклото на Markle през миналата година (включително бижута) е била 44 188 паунда. Това е точно три пъти по-малко, отколкото през 2019 г. - 211 693 паунда. И два пъти по-малко от това, което е изхарчила Кейт Мидълтън за тоалети през 2020- над 98 хиляди паунда.

Като работещ член на кралското семейство, разходите за облеклото на Меган се поемаха от принц Чарлз, който даваше на съпрузите от доходите си от херцогството Корнуол. Но след като двойката заяви, че иска да бъде финансово независима, не е ясно кой плаща сметките на бившата актриса - дали херцогинята винаги дава пълната цена за дрехите си, или получава отстъпки от дизайнерите.

Превод и редакция: DarikNews