Малката Алис е на 4 години и това, което я отличава от всички деца е, че расте в компанията на цяла банда от екзотични животни, които смело нарича свои най-добри приятели. Вижте историята на това необикновено приятелство в канала "life_stories" във vbox7:

Тя живее на едно тихо и почти идилично място в края на село Лесковец край Перник, което семейството ѝ е превърнало в зоокът, носещ нейното име.

В зоокъта на Алис и семейството ѝ живеят лопатари, муфлони, ему, фазани, пауни, черни лебеди, кенгуру, носати мечета и много други животни, сред които и най-любимите на всички посетители алпаки.

Всички посетители влизат двора с животните и се разхождат сред тях – могат да ги снимат, пипат и хранят, което е голямата атракция не само за децата, но и за повечето възрастни.

Най-добрият приятел на Алис е алпаката Балу, който заедно с нея се е превърнал в истинско рекламно лице на зоокъта.
 
„Любимите животни на всички посетители на зоокъта определено са алпаките. Хората много им се радват, защото за разлика от други места в България, където има алпаки, само в нашия зоокът те могат да ги пипнат, да се снимат с тях, да ги нахранят. Нашата идея е животните да са максимално в естествена среда и хората да имат контакта с тях, не просто да ги виждат затворени в клетки“, разказва майката на Алис – Александра Нацкова.

„Забелязваме, че много от децата, които посещават зоокъта в началото се страхуват да пипнат кокошките, зайчетата – животни, които преди години ги е имало във всеки двор и всяка къща, а сега децата просто изпитват страх от тях. Когато видят, че животните не са опасни, много дечица тук преодоляват своите страхове и накрая дори не искат да си тръгват!“, добавя още тя.
 
„Не е лесно да се отглеждат животни и да се посрещат посетители, но вече виждаме и си казваме че всичко си заслужава, като виждаме колко дечица сме зарадвали и колко благодарни са родителите, че сме дали този шанс на децата да се докоснат до нашите животни“, споделя Александра.

Как се е родила идеята за създаването на зоокъта и какво ни разказа Алис за Балу и другите си любимци – вижте във видеото на life_stories!