Все повече видове животни попадат в Червената книга, тъй като начинът на живот на хората с все по-бързи темпове ги унищожава. Но има и много животни, които вече са заличени от лицето на Земята. Вижте някои от тях:

Странстващ гълъб 

Птицата е била най-разпространеното пернато на Земята. За съжаление и една от най-вкусните.
Марта е последният странстващ гълъб, който днес е изчезнал. Тялото на Марта е изпратено в Националния музей по естествена история във Вашингтон , където все още може да бъде видяно. Тя умира в зоопарка в Синсинати на 1 септември 1914 г.

Странстващия гълъб е обитавал милиарди акра естествени гори, покривали Северна Америка. Този вид демонстрира възможностите на човека да унищожи дори и най-многобройния вид живи същества.

странстващ гълъб
netinfo

Балийският тигър

Балийският тигър е живял някога на остров Бали. Счита се, че последният тигър е убит през 1937 г.
Този тигър е с най-малки размери от 8-те вида тигри. Теглото му е било между 65 и 100 килограма. Част от причините за изчезването му са увеличаване на човешкото население, изсичане на горите за селскостопански нужди и съответно намаляване на средата за живот на тигрите.

Тасманийски вълк

Тасманийски вълк или тилацинът е средно голям, подобен на вълк, хищен двуутробен бозайник. Срещал се е в близкото минало на остров Тасмания, а в по-далечното, вероятно допреди около 1 000 години и в Австралия.
Дължината на тялото му е 100 – 130 cм, от които 50 – 65 см се падат на опашката. От раменете започват 16 – 18 на брой тигрови шарки, които към опашката стават все по-ярко изразени.

Последния екземпляр в плен е умрял на 6 септември 1936 г в зоопарк в град Хобарт. Там са направени няколко късометражни черно-бели филма на живи екземпляри от този вид.

Тасманийски вълк
netinfo

Тарпан

Тарпан, познат като Евразийски див кон, е изчезнал вид див кон. Последният екземпляр, за който се предполага, че е бил от този вид, умира в условия на плен в Русия през 1909 г.

Китайски бял делфин

Един от малкото речни делфини. Живее във водите на река Яндзъ в Китай. Той е един от последните видове, паднал жертва на човешката цивилизация Според учените последният представител от този види е изчезнал през 2006 година.

бял делфин
netinfo

Вижте още по темата:

Шестото масово измиране на видове вече е започнало на Земята

Защо са изчезнали динозаврите?

Австралия ще убива диви котки, за да спаси изчезващи видове

869 животни са изчезнали през последните четири години