Маймуната Кристъл взе престижна награда на Оскар за животни-актьори
Маймуната Кристъл взе престижна награда на Оскар за животни-актьори / снимка: Guliver/Getty Images

Маймунката капуцин Кристъл, звезда от 25 ленти през последни две десетилетия, бе отличена с престижната награда за цялостно творчество на „Поускарите” - еквивалентът на статуетаката „Оскар” за животни-актьори, предаде АП.

Кристъл прие приза и го развя над главата си, издокарана в прекрасна дълга розова рокля, свободно падаща до земята.

Симпатичната маймунка, която се е снимала в блокбакстъри от рода на „Нощ в музея” с Бен Стилър и в „Поредният ергенски запой”, беше представена от водещата на церемонията Поли Перет като „Анджелина Джоли сред четириногите звезди”.

Кристъл е партнирала на екрана на каймака на холивудските любимци - Брадли Купър, Бен Стилър, Мат Деймън, Робин Уилямс, но на сърцето й лежал единствено нейният дресьор Том Гундерсън.

Церемонията бе излъчена четири дни преди Оскарите и сред животните, удостоени с награди, фигурираха категориите за най-сладко паленце под стрес и най-добра поддържаща роля за кон.

С приза за най-добро водно изпълнение си тръгна делфинът Савана от филма „История на делфина 2”. С приза за най-добри млади изпълнители бяха отличени три палета питбулчета от филма с покойния Джеймс Гандолфини „Мръсни пари”.