Lord Of The Dance на Майкъл Флетли с турне в България през 2010-а
Lord Of The Dance на Майкъл Флетли с турне в България през 2010-а / cнимки: DarikNews

След шеметния успех и два напълно разпродадени концерта през пролетта на 2008 г. в зала 1 на НДК  отново ще имаме удоволствието да видим най-известното танцово шоу  в света Lord of the Dance през юни 2010 г. този път в цели четири български града

Четирите концерта на трупата се организират от продуцентска компания АРТ БГ с  любезното съдействие на посолството на република Ирландия у нас.

Легендарната танцова трупа на Майкъл Флетли ще гостува  за първи път във Варна на 3 юни в Дворец на културата и спорта, на 5 юни ще зарадва с виртуозни танци жителите на Бургас в Операта, след което се отправя към Античния театър в Пловдив на 7 юни и ще завърши обиколката си из България с концерт на 9 юни в София, в зала 1 на НДК.

Билетите за четирите дати от турнето на Lord of the Dance ще бъдат  пуснати в продажба още в понеделник - 16 ноември. Редовните цени за ценните пропуски ще бъдат между 30 и 60 лв и 80 и 100 лв за ВИП места.

Lord Of The Dance на Майкъл Флетли с турне в България през 2010а
netinfo

Най-успешният пътуващ танцов спектакъл в света Lord Of The Dance отново ще бъде представен у нас от първата трупа на шоуто, в която първоначално участва самият Майкъл Флетли. Най-успешният пътуващ танцов спектакъл в историята се играе понастоящем от два паралелни състава - този, който ще видим, обикаля света, а другият се изявява на територията на Северна и Южна Америка.

За последен път Флетли играе в Lord of the Dance през 1998 г. в Дъблин. Оттогава той режисира и участва в още два спектакъла - Feet of Flames и Celtic Tiger, които също мигновено печелят признанието на публиката и критиката, и вече успешно пътуват в различни страни.

Lord of the Dance (Повелителят на танца) е най-успешното и възторжено посрещаното танцово шоу на всички времена. От премиерата си в Дъблин през 1996 г. трупата на Майкъл Флетли чупи рекорди по целия свят и се превръща в най-мащабният пътуващ спектакъл в историята на развлекателната индустрия, който неизменно пленява зрителите по всички кътчета на земното кълбо.

Видяно от повече от 50 милиона души в 60 различни държави от всички континенти, шоуто оставя без дъх публиката в Русия, преминава през цяла Европа, САЩ, от Канада през Мексико до Бразилия и Аржентина, Тихоокеанския регион, достига до Средния Изток, Израел и Ливан. Тайната на феноменалния успех на шоуто се дължи до голяма степен на факта, че говори на универсален език, простира се отвъд възрастови бариери, пол и културни различия. Неговата вечна притегателна сила превръща Lord of the Dance в едно от модерните чудеса на света, един мит в жива легенда.