Участниците в един от най-големите улични карнавали в Европа - този в "Нотинг Хил", изпълниха лондонските улици въпреки силния дъжд, съобщава в. „Сън”.
 
Всяка година в тази част на Западен Лондон се събират стотици хиляди хора, които с ентусиазъм се включват в тържествата в чест на афро-карибските култури и традиции. Карнавалът се провежда от местните имигрантски общности от 1964 г. насам и води началото си от шествие за сближаване между хората въпреки расизма и липсата на възможности в ежедневието.
 

БГНЕС


Улиците изпълниха музикални групи, танцови състави и богато украсени платформи. Много от празнуващите хора се замеряха с боя и цветна пудра, докато танцуваха по улиците на британската столица.
 
Тази година собствениците на луксозни имоти в квартала заковаха дървени пана на къщите си, за да предпазят домовете си от вандалски прояви.
 

БГНЕС


През последните няколко години по време на карнавала избухват сблъсъци, а не са редки посегателствата върху чуждата собственост. От "Скотланд ярд" заявиха, че са изпратили допълнителни полицейски подразделения за охрана на събитието.
БТА, БГНЕС