Кралски поглед на Вивиан Уестууд в Лондон
Кралски поглед на Вивиан Уестууд в Лондон / снимка: Reuters архив

Може да ви бъде простено ако си помислите, че Вивиан Уестууд е имала кралската сватба наум, когато е създавала последната си колекция, вдъхновена от лудите кралици на Луис Карол и с аксесоари корони и шапки.

Но голямата дама на британската мода заяви, че нейните дизайни Red Label за есен-зима 2011 нямат нищо общо с предстоящата женитба на принц Уилям и Кейт Мидълтън и разкри, че тя няма да облича младоженката.

"Бих облякла с удоволствие Кейт Мидълтън, но трябва да почакаме докато тя си определи стила", заяви пред репортери 69-годишната Уестууд преди неделното й шоу през третия ден на Лондонската седмица на модата.

Кралското семейство е фокусът на последната й колекция, но посредством изкривения поглед на Алиса на Луис Карол, отбелязва БГНЕС. Моделите бяха с разбъркани прически, като някои имаха корони вместо шапки, направени от тел или мек плат, носени безгрижно като шапка, докато други се появиха със забрадки досущ като тези на кралица Елизабет Втора.

"Направихме странен изглед на кралско семейство през гледната точка на Алиса в Страната на чудесата, всичко това е много чорлаво", сподели Уестууд за колекцията. Кралската тема е смесена в нея с герои от легендарния пазар "Портобело Роуд" - продавачи на антики, хора, които се занимават с продажбата на плодове и зеленчуци, дребно дворянство и извънградски деца.

Седмицата на модата започна на 18 февруари в Лондон. Очаква се 170 модни дизайнери от Великобритания и чужбина да представят колекциите си в рамките на дефилетата в британската столица.