Кралицата на фестивалния стил
Кралицата на фестивалния стил / Guliver/Getty Images

Британската телевизионна водеща и модел Алекса Чънг бе обявена за кралица на фестивалния стил, пише в. "Дейли експрес".

В класация, направена след допитване от сайта VoucherCodes.co.uk, 30-годишната Чънг изпреварва икони на фестивалната мода като Сиена Милър и Кейт Мос, поставени съответно на второ и трето място.

Резултатите от допитването показват, че фестивалният стил на Алекса Чънг най-много допада на британките и че те са склонни да подражават именно на нея, когато избират как да се обличат за подобни прояви.

Над 60 процента от участничките в допитването споделят, че се влияят от знаменитостите, когато попълват гардероба си с фестивално облекло. Проучването разкрива още, че дамите харчат средно 234 лири, за да се подготвят за тридневен фестивал като предстоящия Гластънбъри. Предпочитаните от тях фестивални принадлежности са тениските с надписи, чудатите слънчеви очила и роклите с щампи.

"Сезонът на фестивалите се разраства с всяка изминала година и не е чудно, че очите на потребителките, които желаят да изглеждат стилно на подобни прояви, са вперени в знаменитостите и техните фестивални решения", казва Анита Нейк от сайта VoucherCodes.co.uk.

Сред най-вдъхновяващите за жените икони на фестивалния стил се нареждат още Ема Уотсън, Кейти Пери, Кара Делавин и Кели Брук.

Източник: БТА