Кои световни звезди ще гостуват у нас през тази година?
Кои световни звезди ще гостуват у нас през тази година? / Thinkstock/Getty Images

"OneRepublic", "Роксет", "Тото", Ерос Рамацоти, Анастейша и редица други музикални величия гостуват в България през 2015 г. Българските промоутърски компании отново ще зарадват публиката с някои от най-добрите световни изпълнители, сред които и звезди, идващи за първи път у нас.

Сред тях се откроява актуалната американска поп-рок група "OneRepublic". Първата изява на музикантите в България е на 2 юни в зала "Арена Армеец". Авторите на "Counting Stars", "If I lose myself", "Love runs out", "Apologize", "Good Life" и още много хитове избраха София за една от спирките в световното си турне "Native Tour".

Кои световни звезди ще гостуват у нас през тази година
netinfo

"Роксет" пък ще отпразнуват 30 години на сцената с юбилеен концерт на 17 юни, отново в зала "Арена Армеец"-София. Залата ще посрещне на 28 юни рок музикантите от "Тото".

За първи път в България ще пее и американската поп певица Анастейша - на 16 април в зала 1 на НДК. Тя тръгва на световно турне "Resurrection Tour 2015" в подкрепа на последния й шести студиен албум "Resurrection".

Ерос Рамацоти пък се завръща у нас с "The Best Of" концерт, който ще се състои на 26 септември в зала "Арена Армеец". Освен най-доброто от кариерата си, Рамацоти ще представи и грандиозно шоу, което засега се пази в тайна.

Кои световни звезди ще гостуват у нас през тази година
netinfo

Друг италиански певец - Тото Кутуньо, също гостува отново в София - на 31 март в Зала 1 на НДК, където ще излезе с оркестъра на Софийската филхармония и своя бенд.

От Сърбия очакваме на 20 март в зала 1 на НДК поп певецът Желко Йоксимович, станал известен в цяла Европа с песента си "Лане моје".

Кои световни звезди ще гостуват у нас през тази година
netinfo

Един нов фестивал в Бургас привлича вниманието тази година - "Summer Chaos Festival", който ще се състои на 16 юни на стадион "Лазур" в морския град. Двата обявени до момента хедлайнера са "Годсмак" и "Папа Роуч".

Интересни за по-малката аудитория са спектаклите "Disney in concert: Вълшебната музика от филмите на Дисни" на 16 март и "Скуби-Ду и мистерията на пирамидата" на 21 февруари, и двата в зала 1 на НДК.

Вокалният цикъл на Франц Шуберт "Зимен път" ще звучи за първи път в България - в изпълнение на световноизвестния баритон Матиас Гьорне, на пианото - Мария Принц. Концертът е на 25 февруари от 19.00 ч. в зала "България".

Почитателите на балетното изкуство могат да очакват двете представления на Имперския руски балет - на 10 февруари "Лебедово езеро" и на 11 февруари "Болеро" и "Кармина Бурана" в НДК.

"Тодес" ще представи новата си програма "Танцуваме Любов" - на 1 февруари в София и на 2 февруари във Велико Търново, а "Lord Of The Dance" - "Dangerous Games" на 3 октомври в НДК.

Филмовата класика "Кръстникът" на Франсис Форд Копола ще бъде излъчена на голям екран в HD формат под звуците на симфоничен оркестър на живо - на 7 ноември в зала 1 на НДК. Ще бъдат изпълнени незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота.

Най-слушаните диджеи през миналата година се събират на една сцена в София на 27 февруари т.г. Хардуел, Фед ле Гранд, Сънери Джеймс и Райън Марчиано ще направят за първи път общо шоу в зала "Арена Армеец" в рамките на турнето "Top 100 DJs World Tour".

От традиционните фестивали вече знаем участниците в някои от тях. "Vengaboys" и Alexia ще са тук за поредното издание на "Обичам 90-те", а на "Каварна рок" през юни ще се появяват "Twisted Sister".

Предстои да бъдат обявени имената на още звезди, които да очакваме през 2015 г.

Източник: БТА