Китайци създадоха най-тънкия кондом
Китайци създадоха най-тънкия кондом / снимка: sxc.hu

Китайските презервативи Aoni бяха вписани в Книгата на рекордите Гинес като най-тънките в света.

Кондомите са производство на компанията Guangzhou Daming United Rubber Products. Дебелината им едва 0,036 мм, което е с 0,002 мм по-малко от предишния рекордьор - японският презерватив Okamoto.

"Нашата цел бе продуктът да съхрани в максимална степен чувствителността, като едновременно с това осигури максимална защита", коментира изпълнителният директор на компанията производител Виктор Чан, цитиран от БГНЕС.

Кондомите Aoni на първо време ще се разпространяват само на азиатския пазар, а на по-късен етап - и в САЩ и Канада.

През март 2013 г. фондацията на Бил и Мелинда Гейтс даде по 100 хил. долара на две британски компании за разработка на кондоми от ново поколение. Условието е продуктът да е максимално надежден срещу бременност и заболявания, предавани по полов път, като същевременно не само не намалява, но и увеличава сексуалното удоволствие.

Презервативите на бъдещето ще са направени от графен, който е милион пъти по-тънък от човешки косъм, по-твърд е от диамант и е супер проводим, допълва агенцията.

Изолиран е за пръв път от Андре Гейм и Константин Новоселов от Университета на Манчестър, за което двамата учени през 2010 г. взеха Нобелова награда за физика.