Карла Камила Кабейо Естрабао е родена на 3 март 1997 г. в Кохимар, Куба. Тя е кубино-мексиканско дете от второ поколение, тъй като баща ѝ е с мексикански произход. Камила има по-малка сестра София. Първите си години изпълнителката прекарва в постоянно движение между Хавана и Мексико Сити. Когато е на 6 години, тя се мести за постоянно със семейството си в Маями, Флорида, пише каналът "Celebrity Box" във vbox7.

Камила посещава гимназия в Маями, но напуска през 9 клас, за да продължи певческата си кариера. По-късно тя довършва образованието си.

Камила се явява на прослушване в предаването за таланти „X Factor“ в Гринсборо, Северна Каролина с песен на Арета Франклин. След елиминирането на един от етапите, тя е извикана отново с предложение, този път да участва като част от група, заедно с Али Брук, Нормани, Лорън Хореги и Дина Джейн. Дамската група се казва Fifth Harmony и се класира на трето място в шоуто.

Следват албумите „Reflection“ през 2015 г. и „7/27“ през следващата година. Камила участва в няколко турнета на групата, но същевременно записва и няколко песни като самостоятелен изпълнител заедно с Шон Мендес и рапъра Machine Gun Kelly. През 2016 г. година списание Time включва Камила в списъка „25-те най-влиятелни тийнейджъри на 2016 г.“. В края на годината изпълнителката обявява, че се оттегля от Fifth Harmony.

Следват няколко колаборации, а дебютната ѝ солова песен „Crying in the Club“ излиза през май 2017 г. Песента „Havana“ с участието на Young Thug достига номер едно в Австралия, Канада, Обединеното кралство, Ирландия, Франция, Унгария и САЩ. Тя се превръща в най-стриймваната песен на соло изпълнител в Spotify с над 888 милиона слушания.
 

Първият албум на изпълнителката, озаглавен „Camila“ излиза през януари 2018 г. и дебютира на първо място в Съединените щати по продажби. Тя печели MTV Video Music Award за видео на годината за „Havana“. През декември 2018 г. е номинирана за Грами в две категории - Най-добро поп соло изпълнение за Havana“ и Най-добър поп албум. Нейното изпълнение в началото на церемонията я прави първата жена латино, която открива шоуто.

През юни 2019 г. Камила пуска песента „Señorita“ с канадския певец Шон Мендес, която достига до първо място в класацията на Billboard Hot 100 на САЩ. Песента им печели номинация за Грами за най-добър поп дует. Същата година Камила обявява и връзката си с Шон Мендес, с когото продължават да са заедно и днес.
 

Тази година следва излизането на третия ѝ самостоятелен албум „Familia“, както и появата на филма „Пепеляшка“, в който Камила влиза в главната роля.