/ ThinkStock/Getty Images
За много хора събуждането е най-неприятният момент от деня. Звънът на будилника напряга съзнанието им още преди да са отворили очи. Истината е, че този ежедневен стрес влияе пряко на физическото ни здраве. И всъщност дискомфортът ни въобще не е въпрос само на настроение.

И все пак утрото ни може да бъде позитивно и приятно. Необходимо е просто да  следваме някои правила.

За начало е хубаво да се научите да планирате малко допълнително време още от сутринта. Едни 15 минути за "неочаквани затруднения" ще ви спестят много притеснения, че "изпускате нещата от контрол и закъснявате" още преди денят да е започнал.

Сърфирането из социалните мрежи още с "пукването на зората" също отнема много от времето. Ако съумеете да го съчетаете с кафето, вероятно успешно ще спестите 20 минути.

В никакъв случай обаче не е необходимо да се отказвате от навика си. Напротив, преглед на съобщенията от приятели или платформи, които са ви интересни, е полезен, за разлика от разглеждането на служебна поща. Прегледът на работните въпроси оставете за момента, когато ще пристигнете в офиса си. Така ще си "откраднете" още няколко допълнителни минути спокойствие и ще избегнете стреса.

А когато стигнете в офиса поздравете любезно колегите си. Дружелюбното и приветливо отношение ще помогне да зададете добър тон на целия ден.

За да понижите стреса е полезно и да планирате деня си. Набележете ангажиментите си, започнете да ги отмятате един по един. Ако разчитате нещата да се случват само благодарение на случайността, не ви очаква. И рано или късно с напредването на деня напрежението ще ви завладее.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук